Kennissessie 14 november 2024

Ziekteverzuim naar beneden, ja dat kan!

Op donderdagmiddag 14 november 2024 praten Simone Scheltinga, Niek Entzinger en Marijke Gordijn je hier uitgebreid over bij tijdens onze kennissessie. We organiseren deze sessie voor werkgevers en HR-professionals die niet alleen meer willen weten over de juridische kant van ziekteverzuim, maar ook geïnteresseerd zijn in praktische inzichten over de invloed van slaap op werkprestaties.

Tijdens deze middag behandelen we onder andere de volgende onderwerpen:

  • Juridische actualiteiten over de zieke werknemer: recente rechtspraak, re-integratie en de verantwoordelijkheden van werkgever en werknemer;
  • De invloed van slaap op werkprestaties: hoe slaap bijdraagt aan de gezondheid en productiviteit van de werkende mens en wat jij als werkgever kunt doen om hierbij te helpen.

De kennissessie wordt opgedeeld in twee delen:

  1. Deel 1: Simone Scheltinga en Niek Entzinger bespreken de juridische ontwikkelingen rondom de zieke werknemer.
  2. Deel 2: Marijke Gordijn, expert op het gebied van slaap en chronobiologie, vertelt hoe slaap werkprestaties beïnvloedt. Haar presentatie heeft als titel: “Slaap en welzijn van de werknemer bevorderen door aanpassingen op de werkvloer. De rol van licht en de biologische klok.” Marijke is universitair docent aan de Rijksuniversiteit Groningen en oprichter van Chrono@Work, een door wetenschap gedreven adviesbureau dat onder andere bedrijven helpt om door betere slaapgewoonten de prestaties en gezondheid van werknemers te verbeteren. Ze is tevens auteur van ‘De klok met duizend wijzers, hoe de biologische klok je leven beïnvloedt’. Ze zal praktische tips delen waarmee je jezelf en jouw werknemers kunt ondersteunen om beter te slapen en productiever te zijn.

Na het volgen van deze kennissessie ben je niet alleen op de hoogte van de relevante juridische aspecten, maar heb je ook concrete handvatten om het welzijn en de prestaties van jou en je werknemers te verbeteren én daarmee het ziekteverzuim omlaag te brengen.

Na afloop van de sessie ben je van harte welkom om onder het genot van een borrel verder te praten en ervaringen uit te wisselen.

Vragen?

Stuur een e-mail aan Lidewy Mulder via lidewy@entzingerscheltinga.nl.

Over EntzingerScheltinga

Aanmelden