Niek Entzinger

Niek Entzinger is sinds 2011 advocaat en is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Niek heeft veel ervaring in de advisering bij individuele ontslagzaken, overgang van ondernemingen, reorganisaties en re-integratietrajecten. In 2015 heeft hij de Groninger Leergang Arbeidsrecht cum laude afgerond.

Bedrijven en particulieren goed te adviseren, dat is waar Niek voor staat en dat kenmerkt ook de wijze waarop hij werkt: praktisch, bereikbaar en afspraken nakomen. Het feit dat Niek op de hoogte is van de wetgeving en jurisprudentie is belangrijk, maar belangrijker vindt hij het om samen met zijn klanten een goede strategie te bepalen die het maximale resultaat oplevert.

Daarnaast is Niek gespecialiseerd in het sportrecht. Hij houdt van sport en het recht, een ideale combinatie. In 2019 heeft hij aan de Vrije Universiteit in Amsterdam de Leergang Sport & Recht afgerond. Geregeld adviseert hij een individuele sporter of sportvereniging over bijvoorbeeld contracten en het tuchtrecht.

Niek is lid van de Vereniging voor Sport & Recht (VSR), de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en voorzitter van de Vereniging Noordelijke Arbeidsrechtadvocaten (VNAA).

Naast zijn werk als advocaat bij EntzingerScheltinga is Niek secretaris van het bestuur van de businessclub van FC Groningen. Ook is Niek lid van de licentiecommissie van de professionele basketbalcompetitie in België en Nederland, de BNXT-league.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten is Niek ingeschreven op Arbeidsrecht.

Niek Entzinger
Simone Scheltinga

Simone Scheltinga

Simone Scheltinga is gespecialiseerd in het arbeidsrecht, maar houdt zich ook bezig met aanverwante rechtsgebieden zoals het sociaal zekerheidsrecht en cao-recht.

Simone heeft onder meer de nodige ervaring bij het adviseren en begeleiden van collectieve ontslagen, het doorvoeren van het (eenzijdig) wijzigen van arbeidsvoorwaarden en arbeidsongeschiktheid. Ze staat bekend als een gedreven en betrokken advocaat. Simone is to the point en denkt vooral in oplossingen. Met de juiste aanpak en advisering streeft zij naar het best haalbare resultaat.

Simone heeft gewerkt bij een deurwaarderskantoor en een rechtsbijstandsverzekeraar, waar zij zich in het arbeidsrecht heeft gespecialiseerd. In 2017 heeft zij de overstap gemaakt naar een groot advocatenkantoor. In 2021 heeft zij samen met Niek het kantoor EntzingerScheltinga opgericht.

De specialisatieopleiding Groninger Leergang heeft Simone in 2017 cum laude afgerond.

Simone verzorgt graag arbeidsrechtelijke cursussen voor bijvoorbeeld HR-afdelingen of leidinggevenden van werkgevers. Ook kan Simone worden ingezet als interim arbeidsrechtjurist.

Als arbeidsrechtadvocaat is Simone lid van de specialistenvereniging Vereniging Noordelijke Arbeidsrechtadvocaten (VNAA).

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten is Simone ingeschreven op Arbeidsrecht.

Nienke Zwijnepoel

Nienke Zwijnepoel is begin 2022 cum laude afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij heeft zich tijdens haar studie voornamelijk gericht op privaatrechtelijke vakken zoals arbeids-, aansprakelijkheids- en overeenkomstenrecht. In de praktijk houdt zij zich al sinds eind 2019 bezig met het arbeidsrecht.

Wat Nienke in het bijzonder interesseert, is de verhouding tussen het arbeids- en het aansprakelijkheidsrecht. Dit grensvlak is erg dun, en wie te maken krijgt met een arbeidsongeval of ziekte, krijgt zowel met beide rechtsgebieden te maken.

Nienke staat bekend als een leergierige en enthousiaste juriste, die graag het verschil maakt.

Nienke heeft naast haar studie Rechten altijd veel gewerkt. Zo heeft zij diverse tentamentrainingen verzorgd en is zij later werkzaam geweest bij een groot advocatenkantoor. In 2021 heeft zij besloten de overstap te maken naar EntzingerScheltinga. 

Nienke Zwijnepoel