Simone Scheltinga

Simone Scheltinga is gespecialiseerd in het arbeidsrecht, maar houdt zich ook bezig met aanverwante rechtsgebieden zoals het sociaal zekerheidsrecht en cao-recht.

Simone heeft onder meer de nodige ervaring bij het adviseren en begeleiden van collectieve ontslagen, het doorvoeren van het (eenzijdig) wijzigen van arbeidsvoorwaarden en arbeidsongeschiktheid. Ze staat bekend als een gedreven en betrokken advocaat. Simone is to the point en denkt vooral in oplossingen. Met de juiste aanpak en advisering streeft zij naar het best haalbare resultaat.

Simone heeft gewerkt bij een deurwaarderskantoor en een rechtsbijstandsverzekeraar, waar zij zich in het arbeidsrecht heeft gespecialiseerd. In 2017 heeft zij de overstap gemaakt naar een groot advocatenkantoor. In 2021 heeft zij samen met Niek het kantoor EntzingerScheltinga opgericht.

De specialisatieopleiding Groninger Leergang heeft Simone in 2017 cum laude afgerond.

Simone verzorgt graag arbeidsrechtelijke cursussen voor bijvoorbeeld HR-afdelingen of leidinggevenden van werkgevers. Ook kan Simone worden ingezet als interim arbeidsrechtjurist.

Als arbeidsrechtadvocaat is Simone lid van de specialistenvereniging Vereniging Noordelijke Arbeidsrechtadvocaten (VNAA).

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten is Simone ingeschreven op Arbeidsrecht.

Simone Scheltinga