Niek Entzinger

Niek Entzinger is sinds 2011 advocaat en is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Niek heeft veel ervaring in de advisering bij individuele ontslagzaken, overgang van ondernemingen, reorganisaties en re-integratietrajecten. In 2015 heeft hij de Groninger Leergang Arbeidsrecht cum laude afgerond.

Bedrijven en particulieren goed te adviseren, dat is waar Niek voor staat en dat kenmerkt ook de wijze waarop hij werkt: praktisch, bereikbaar en afspraken nakomen. Het feit dat Niek op de hoogte is van de wetgeving en jurisprudentie is belangrijk, maar belangrijker vindt hij het om samen met zijn klanten een goede strategie te bepalen die het maximale resultaat oplevert.

Daarnaast is Niek gespecialiseerd in het sportrecht. Hij houdt van sport en het recht, een ideale combinatie. In 2019 heeft hij aan de Vrije Universiteit in Amsterdam de Leergang Sport & Recht afgerond. Geregeld adviseert hij een individuele sporter of sportvereniging over bijvoorbeeld contracten en het tuchtrecht.

Niek is lid van de Vereniging voor Sport & Recht (VSR), de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en voorzitter van de Vereniging Noordelijke Arbeidsrechtadvocaten (VNAA).

Naast zijn werk als advocaat bij EntzingerScheltinga is Niek secretaris van het bestuur van de businessclub van FC Groningen. Ook is Niek lid van de licentiecommissie van de professionele basketbalcompetitie in België en Nederland, de BNXT-league.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten is Niek ingeschreven op Arbeidsrecht.

Niek Entzinger