Werkgever aansprakelijk voor de gevolgen van long covid
Op 16 december 2022 heeft de rechtbank Amsterdam geoordeeld dat een werkgever van een zorginstelling tekortgeschoten is in haar zorgplicht, waardoor de zorginstelling aansprakelijk is voor de gevolgen van long-covid van een medewerker. Lees hierover meer in deze blog.
Collectieve loonmatiging is niet onmogelijk
Mag een werkgever van haar werknemers een loonoffer verlangen om een faillissement te voorkomen?
Wijzigingen in het arbeidsrecht in 2023
Wat is er gewijzigd in het arbeidsrecht per 1 januari? En wat zijn de belangrijkste arbeidsrechtelijke wijzigingen die je kan verwachten in 2023?
Aanzeggen: schriftelijk is echt schriftelijk
Een werkgever is verplicht om een werknemer tijdig en schriftelijk te laten weten of de arbeidsovereenkomst wordt verlengd of afloopt. Dit wordt de aanzegplicht genoemd. Moet de aanzegging altijd schriftelijk plaatsvinden?
4 tips om te voldoen aan de Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden
Sinds vandaag (1 augustus 2022) geldt de nieuwe Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden. Deze wet brengt een aantal wijzigingen met zich mee die je als werkgever moet doorvoeren. In deze blog onze vier tips hoe je als werkgever gemakkelijk kunt voldoen aan deze nieuwe wetgeving.
Een voetbaltransfer arbeidsrechtelijk: 4 verschillen met de ‘gewone’ werknemer
In deze blog lees je de vier belangrijkste arbeidsrechtelijke verschillen met de ‘gewone’ werknemer waardoor voetbaltransfers kunnen bestaan.
Het uitzendbeding en de zieke werknemer: hoe zit dit nu precies?
In een arbeidsovereenkomst tussen een uitzendwerkgever en een uitzendkracht staat vaak een uitzendbeding. Wanneer mag de arbeidsovereenkomst van de uitzendkracht worden beëindigd wegens ziekte?
Nieuwsbrief Zomer 2022
In deze nieuwsbrief bespreken we het verval van vakantiedagen, de wet betaald ouderschapsverlof en de wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden.
De grensoverschrijdende docent heeft toch recht op een ontslagvergoeding
De #Metoo zaken blijven zich maar opstapelen. Ook in arbeidsrelaties. Ondanks dat de maatschappij vraagt om duidelijke maatregelen om slachtoffers te beschermen, lijkt de rechtspraak hier nog niet in mee te gaan. Er werd gepleit voor het aannemen van de rechtsregel dat grensoverschrijdend gedrag in een afhankelijkheidssituatie (dus die van een leidinggevende richting een ondergeschikte