Zo zit het met de zieke werknemer en vakantie
Kan een zieke werknemer vakantie opnemen? En hoe zit het met een werknemer die ziek wordt tijdens de vakantie? Of een werknemer die voor een al geplande vakantie ziek wordt, maar toch op vakantie gaat?
Het concurrentiebeding, het belemmeringsverbod en het studiekostenbeding bij detachering
De uitzend- en detacheringsbranche is goed op weg om de grootste werkgever van Nederland te worden. In deze blog bespreken we 3 actuele onderwerpen: het concurrentiebeding, het belemmeringsverbod en het studiekostenbeding.
Moet een werkgever salaris betalen over de ‘opstarttijd’ van een werknemer van 10 minuten?
Het komt geregeld voor dat werkgevers van hun werknemers verlangen dat zij 10 minuten of eerder voor aanvang van het werk aanwezig zijn. In het overgrote deel van deze gevallen betalen werkgevers over deze tijd geen salaris, omdat het geen werktijd is. Is dit terecht?
5 arbeidsrechtelijke verschillen tussen een statutair bestuurder en een ‘gewone’ werknemer
Een statutair bestuurder is vaak ook werknemer van een organisatie. Toch is zijn arbeidsrechtelijke positie anders dan die van een ‘gewone’ werknemer. Wat de grootste 5 verschillen zijn? Dat leggen we je uit in deze blog.
Ontslag voor werknemer van woningcorporatie wegens nevenwerkzaamheden tijdens ziekte
Het komt regelmatig voor dat een werknemer meerdere arbeidsovereenkomsten heeft bij verschillende werkgevers. Dat kan ook het geval zijn bij werknemers van woningcorporaties. Is een werknemer verplicht om dit te melden aan de woningcorporatie?
Terecht ontslag op staande voet bij structureel te laat komen
Het structureel te laat komen van een werknemer kan leiden tot ontslag op staande voet.
Misleiding tijdens sollicitatie leidt tot een lagere functie én salaris
Het niet verstrekken van de juiste informatie tijdens een sollicitatiegesprek kan leiden tot verlaging van salaris en functie, door middel van een eenzijdige wijziging van arbeidsvoorwaarden.
Werkt de inlenersbeloning door bij doorlening?
Door de stijgende populariteit aan uitzendconstructies volgen er steeds meer vragen over de zogenoemde ‘inlenersbeloning’. Is deze inlenersbeloning ook van toepassing bij doorlening?
Wat is de waarde van een deskundigenoordeel van het UWV?
Een deskundigenoordeel dient op een zorgvuldige wijze tot stand te komen. Daarbij moet wet- en regelgeving worden gevolgd. Gebeurt dat niet, kan het UWV aansprakelijk zijn voor geleden schade door de werkgever.